keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Hyvää alkanutta vuotta 2013!

Niin se vaan on, että joulu meni ohi ihan yhdessä hurahduksessa. Meillä sairasteltiin enemmän ja vähemmän, itsekin taudin vaivaamana olin joulunpyhät joten blogin päivitys ei ensimmäisenä ihan mielessäni ollut. Joka tapausessa valmiita juttuja ajattelin nyt laittaa näytille loputkin, kaikki ei onnistuneet ihan niin hyvin kuin olisin halunnut, mutta kuitenkin.

Valokuusia tein joulun alla kaikkiaan kolme kappaletta. Ensimmäisen itselleni, josta kuvia jo laitoinkin, toisen tein vihreän isälleni, tässä siitä kuva
olisi pitänyt kuvata ilman salamaa niin näkyisi hienommin valot
tässä kuvaa vielä ilman valoja
Tämän lisäksi tein vielä anopilleni valkoisen kuusen, josta en kuvaa ottanut, vaikka siitä tulikin hienompi ja isompi kuin omastani. Tein pari ylimääräistä välikerrosta tuolla kuusen latvassa, jolloin pituus kasvoi ja muotokin tuli paremmaksi. Saattaa olla että tein samoin vahingossa tässä vihreässäkin, mutta en ehtiyt sen tarkemmin sitä ihmettelemään kun piti saada pakettiin ja postiin. Lahjat olivat saajilleen mieleisiä ja yhden teen vielä ensi jouluki äidilleni jo valmiiksi odottelemaan kunhan vaan saan aikaiseksi lähteä tuon paperinarun metsästykseen.

Pikaisesti kesken joulukiireiden piti tehdä tilauslapaset lapseni kummitädin pojalle. Tai piti ja piti, halusin siis olla avuksi, samoin kuin viime vuonnakin. Kaupasta kun ei löydy kuin "vauvojen" puuvillaisia lapasia niin lupasin tehdä isojen poikien lapaset puuvillalangasta.
Lankana Novitan Freesia, 100% puuvillaa. Lanka löytyi yllättäen kätköistäni, joten eipä tarvinnut sellaista lähteä etsiskelemään kaupasta, nopeuttaa työn valmistumista huomattavasti. Jostain syystä kun inspiraatio iskee yleensä illalla, jolloin ei kaupat enää ole edes auki. Tuollaisiin ei kauaa aikaa mene, olisko ilta tai kaks menny tämän kaiken muun tohinan ohella näiden valmistumiseen.

Sain myös valmiiksi ne Nalle-langasta aloittamani sukat, jotka valmistuivat esikoisen opettajalle. Toivottavasti olivat edes lähes sopivat. Toki ajattelin, että ne on helppo antaa eteenpäin vaikka hyväntekeväisyyteen, jos eivät miellytä.
Kohoneulekuvio piristää perussukkaa ihan kivasti ja langan väri on minulle ainakin mieleinen. Vaikka ohuempi lanka kestää kauan neuloa, on lopputulos mielestäni kuitenkin paljon mukavampi kuin paksummasta langasta tehty. Sukkien koko n. 42.

Viimeisin työni oli pikatyö äidilleni, pipo, joka onnistui vähemmän hyvin. Pakettiin sen kuitenkin laitoin...
Tällainen mytty siitä tuli, mutta onneksi näyttää vähän paremmalta päässä.
Toki minun suureen päähäni liian pieni, mutta äidilleni istuu vähän paremmin. Ei ehkä ihan pakkaspipo, mutta keväämmällä sitten kun ei niin kylmä ole, on ihan käyttökelpoinen.

Nyt on puikoilla itselleni kauluri ja myös naapuriin syntyneelle pienelle miehelle haluaisin tehdä jotain tervetuloa maailmaan-lahjaa, ehkäpä pikkuruiset sukat ja tumput.

Kiitos lukijolle menneestä vuodesta ja onnea alkaneelle vuodelle!




2 kommenttia:

  1. Voi mahoton noita kuusia. Aivan mahtavia! Nimimerkillä oma yhä alkutekijöissä hylättynä pussissa.... Ja ihania neuleita! Mukava nähdä töistäsi kuvia. Hyvää uutta vuotta sinnekin <3

    VastaaPoista
  2. Voi kun saisi taas aikaiseksi tehtyä jotain. Perhe on kyllä tilannut vaikka mitä: villasukkia, paitoja, pipoja, kaulaliinoja jne

    VastaaPoista