sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Voihan harppu...

Pitihän sitä aikansa kuluksi alkaa tuota kaappia kollaamaan läpi ja mitäpä löysinkään... Kasan lehtiä, siis tosi ison kasan, jotka selailin läpi ja valtavasti kaikkea ihanaa tehtävää niistä löytyikin. Sormet syyhyten täällä yritän pitää yllä kotitaloutta vaikka haluaisin tehdä ihan muuta kuin siivousta, pyykkihuoltoa ja ruuan laittoa :) Löytyipä sieltä sitten paljon kesken jääneitä töitäkin, yksi lukijoistani ainakin tietää erään kanavatyön, joka on edelleen kesken ;) Vaan löytyipä sieltä sitten harppukin, nimittäin neuleharppu. Hetken sitä ihmeteltyäni palautui mieleen, miten sitä käytettiinkään ja kesken jäänyt kaulahuivi jatkuu. Myös esikoispoikani sitä tuossa kokeili ja hyvin sujui niin kauan kun mielenkiintoa löytyi. Olen saanut tuon harpun ystävältäni lahjaksi lankoineen ja pakkohan tuo on valmiiksikin saada. Hauskahan tuo on tehdä kunhan vaan vauhtiin pääsee. Tältä se sitten näyttää.

 Löysin tänään vielä tuon ohjeenkin, joka on harpun mukana tullut, netissä olevat ohjeet poikkeavat tuosta tekemästäni, itse en kierrä lankaa noiden tappien ympärille ristiin vaan ihan yksinkertaisesti vaan.
Lankaa siis kieritetään noiden puutappien ympärille vuoroin ylös vuoroin alas.
Kun koko rivi on valmis, on jokaisessa tapissa kaksi lankaa päällekäin. Sitten aletaan nostamaan alempi lanka ylemmän yli, pois tapilta, tuohon keskelle.

Toiset tekevät tuon virkkuukoukulla, minä teen sen ihan sormin, tuo lanka on sen verran paksua, että onnistuu tässä.
Valmis pinta on joustinneuletta, ihan siistin näköistä. Kivaa vaihtelua normaaliin neulomiseen tämäkin ja sopii kyllä ihan lastenkin tehtäväksi.

Olen minä jotain valmiiksikin saanut, nimittäin ensimmäisen kaulurini. Tampereen messuilta ostin Novitan Silmua monta kerää ja lisäksi Rosea, kaksi kerää Silmua ja yksi Rosea muuttui tällaiseksi:
Kaulassa se näyttää ihan kivalta ja on lämmin.
Yritin tuossa tehdä pieniä sukkiakin naapurin uudelle vauvalle tuliaisiksi, vaan eipä mulla ollu tarpeeksi ohutta lankaa sellaisiin mitä halusin. Yritin Novitan Woolista tehdä erään ohjeen mukaan pieniä sukkia vaan tuli sopivat meidän 4kk:n ikäiselle. Yritän uudelleen eri mallilla ja katsotaan miten käy. Nyt jatkamaan harppuilua :D

1 kommentti:

  1. Löytyy minunkin kaapista harppu ja puolikas kaulahuivi siinä ihanasti keskeneräisenä :) Kanavatyöhän voi valmistua jouluksi, kunhan ei määritä vuotta :D
    Ihana kauluri!

    VastaaPoista