maanantai 27. joulukuuta 2010

Joulu tuli ja meni, uutta odotellessa

Niin se vaan mennä hurahti tuo joulu, kiirettä piti että sain lahjat valmiiksi. Pari juttua jäi keskenkin, mutta annan ne sitten myöhemmin. Niin kova kiire oli, ettei kaikista muistanut kuvaakaan ottaa. Isälleni kunnostin hänen kansakoulussa tekemän pyyheliinatelineen ja ompelin siihen hienon pellavaisen pyyheliina peitteen. Telineestä kuva tässäEnnen käsittelyä tuo teline oli vihreän ja punaisen yhdistelmä, varmasti aikanaan kaunis, mutta ei enää...  Uutta maalia pintaan ja hienohan siitä tuli. Sopii isän rintamamieskotiin kuin nakutettu. Pyyheliinapeitteen kanssa kävikin niin, ettei kuva koskaan ehtinyt kameraan asti, mutta tein äidilleni myös samanlaisen, joten siitä voin joku päivä kuvan saada. Eli tässä kuvaa siitä, ei hyvä, mutta kuva kuitenkin.


Lisäksi muistin ystäväni kolmea lasta pienillä paketeilla, sisältö tässä:

Lankana Novitan Wool. Ekana tein nuo keskimmäiset, niihin jaksoin kuviotakin väkertää, toisena ylimmät ja viimeisenä alhaalla kaikkein yksinkertaisimmat, sillä kiire alkoi jo painamaan päälle.
Palatossutkin tulivat valmiiksi, kuvan muistin ottaa ennen pesua. Lankana siis Novitan Lampolan Päkä ja Liinu.

Valtavan kokoiset nuo olivat enne pesua, vieressä tulitikkuaski, joten voitte verrata kokoa. Kuvaa pesun jälkeen ei sitten olekaan, muistin sellaisen ottaneeni, mutta enpäs muistanutkaan oikein. Täytyy yrittää jossain vaiheessa anopin luona kuvata. Kovasti tykkäsi lahjastaan samoin kuin appi, jolle tein ruskeasta Huopanen Mixistä hieman toisenlaiset tossut. Niistä ei kuvaa löydy ennen eikä jälkeen pesun... sääli. Ehkäpä saan nekin kuviin vielä joskus. Näiden lisäksi tein vielä yhteensä kolme huivia Crystalista, kuva aikaisemmassa postauksessa. Antamatta jäi äidilleni aloittama kissakassi ja lapaset Novitan Polkasta. Lapaset ovat tällä hetkellä peukaloita vaille valmiit. Ihan ei menny raidat kohdalleen, mutta kelvannee..

Kissakassin kissat ovat jo paikallaan, kassiksi asti kangas ei vielä ole ehtinyt.

Onneksi äidilläni on syntymäpäivä tammikuun alussa, jolloin voin nuo hänelle antaa.
Yritän saada kesken olevat mohair sukkani valmiiksi ennen kuin aloitan uutta työtä. Kovasti vaan tuo Puro polttelee tuolla kaapissa, odottaen pääsyä tunikaksi ja vähän nallelankaakin pitäisi pipoksi vääntää. Monta hienoa ajatusta ja ideaa olisi kun vain saisi päivään lisää tunteja. Kovin suurta ylpeyttä tunnen kuitenkin valmiiksi saamistani töistä, tällä kertaa aika moni sai lahjaksi ihan itse tekemääni. Ensi vuoden joululahjatkin ovat jo suunnitteilla, huopatossuja ainakin. Mutta nyt vapaata neulomista, niin ettei ole pakko saada valmista just tänään. Tästä minä nautin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti