sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Rose sukka ja ampiaispipo

Lapaset Polkasta on valmistuneet ja oikealle omistajalleenkin jo toimitettu. Jälleen kerran unohdin ottaa kuvan valmiista työstä, joten peukalottomat kuvat edellisessä postauksessa saa luvan riittää.
Tovihan tuosta edellisestä kirjoituksesta onkin jo vierähtänyt, mutta ei ehdi koneelle ei. Rose Mohairista neulomani pitsisukat ovat valmiit.

Omassa jalassa olevaa sukkaa on vaikea kuvata :)

Nämä sukat tuli aika nopeasti valmiiksi, kunhan vain malttoi muilta töiltään niitä tehdä. Kuvio on helppo muistaa kun pääsee vauhtiin. Muutenkin lanka on hyvä neuloa, purkaminen vaan ei ole herkkua...
Toinen työ valmistuikin pikapikaa.  Löysin täältä http://seijap.vuodatus.net/page/Pipo ohjeen kivan näköiseen pipoon. Olen joskus kauan sitten ostanut Novitan ValoVilleä ja tumman sinistä Julia lankaa varastoon, ajatellen juurikin pipoa. Nyt sitten tuli sen aika päästä puikoille ja esikoisen pään lämmikkeeksi. Kuopukselle pitäisi vielä neuloa samanlainen, mutta jospa teen välisssä jotain muuta. Tässä kuva piposta

Toinen kuvakin löytyy ja omistajansa päästä, malli vaan on kovin eläväistä sorttia, joten kuvakin on sen mukainen :)

Mutta helppo pipo tehdä ja varmasti käyttäjälleen mieluinen.
Nyt onkin puikoilla vihdoin Puro ja tunika tekeillä, tosin sen valmistumiseen voi mennä ikuisuus, aina tulee kaikkia välineuleita, jotka on pakko saada toteuttaa joten tuo voi jäädä odottelemaan. Seuraavana suunnitelmissa olisi tehdä isännälle villasukat, yks päivä kun olisi sellaisia kaivannut ei niitä löytynyt sitten mistään. Tiedän että hänellä sellaisia paritkin on ja kovin vähällä käytöllä olleet, mutta tehdäänpä nyt noista varastossa olevista langoista vielä yhdet. Toisenlainen pipo lapsille olisi myös mielessä, ohjeen löysin netistä myös, katsotaan ehtiikö tälle talvelle vai seuraavalle. Myös Novitan Tempoa tarttui kauppareissulta matkaan, tiedä sitten mitä niistä syntyy, ainakin hetkeksi menee varastoon odottamaan sopivaa mallia. Pakko oli kuitenkin ostaa kun oli edullista ja hyvät värit.
Nyt hetkeksi Puron pariin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti