lauantai 12. lokakuuta 2013

Uusi lankatuttavuus

Syksy tulee ja taas neulepuikot alkaa kilkattaa täälläkin, hetken hiljaiselon jälkeen. Mulla oli tosi pitkään työn alla yhdet villasukat, jotka lupasin tekemäni villapuvun kylkiäisiksi. Jostain syystä se neulominen vaan tökkäs kun jouduin pari kertaa purkamaan jo valmiin työn. Jaa miksikö, no kun en vaan saanut sitä sopivan kokoiseksi sitten millään. Yhden parin tein valmiiksi ja pistin myyntiin ja seuraavaa purkasin sitten niin kauan että tuli sopivat. Tai kun sain yhden sopivaksi jäi se odottamaan paria kun en vaan yksinkertaisesti halunnut koskea koko työhön. Ja kun sitä en saanut tehtyä niin en antanut itselleni lupaa tehdä muutakaan :)

Sitten löysin uuden tuttavuuden, Schachenmayrin Lumio langan. Sen jälkeen tuli sukka nopeasti valmiiksi ja postiin, että pääsin tuota lankaa työstämään. Lumio- langan sekaan on laitettu heijastavaa lankaa, joka on hyvä idea näin syksyn tullen. Nuo mun poikaset kun ei enää heijastinliivejä ole suostuneet pitkään aikaan pitämään, niin kaikki ylimääräinen heijastava on aamun hämärissä tarpeen. Lanka on kylläkin valtavan paksua, lämmittää varmasti talvellakin oikein hyvin, voi olla että on liian lämmin näin syksylle. Pipojen ohje löytyi vyötteen takaa, vaan eipä toiminut mun käsittelyssä tuo. Ensinnäkin, mulla oli liian ohuet puikot, suositus oli 10mm, mutta mulla oli vaan 8mm kotona, enkä malttanut enää odotella että olisin sopivat hankkinut. Lisäksi en tehnyt tuota pelkällä Lumiolla, vaan lisäksi käytin Novitan Isoveli-lankaa kaksinkertaisena, jotta paksuus olisi suunnilleen edes sama. Lopputulos kuitenkin oli ihan ok.

Raidoitukset on pojat itse suunnitelleet. Ihan kivan näköiset niistä tuli ja toivottavasti ne liikenteessä huomataan. Kuviin tuota heijastusta on vaikeaa saada, mutta aavistus noissa sitä näkyy.

Tasaraitainen pipo: Luo 44s. Aloita 2o2n joustinneule suljettuna neuleena. Tee mieleisesi raidoitus. Kun kpl korkeus n. 20cm, aloita kavennukset. Neulo *2s, 2s nurin yhteen*, toista *-* kerros loppuun asti. Sen jälkeen yksi välikerros, neulo silmukat niin kuin ne vastaan tulevat, minulla ainakin 2o, 1n. Seuraavalla kahdella kerroksella kavennukset koko ajan 1oikein yhteen. Lopuksi katkaise lanka ja vedä jäljellä olevien silmukoiden läpi ja päättele huolella. Tee ja kiinnitä tupsu.

Toinen pipo: Luo 52s. Aloita 2o2n joustinneule, neulo suljettuna neuleena 5krs. Tämän jälkeen neulo sileää neuletta ja tee raidoitukset haluamallasi tavalla. Neulo sileää neuletta kunnes kpl korkeus 20cm. Aloita kavennukset: *2o, 2o yhteen*, toista *-* koko kerroksen ajan. Tee 2krs oikein. Seuraavalla kerroksella koko ajan 2o yhteen, samoin sitä seuraavalla. Lopuksi katkaise lanka ja vedä jäljellä olevien silmukoiden läpi, kiristä ja päättele huolella. Tee ja kiinnitä tupsu.

Tuossa pikainen ohje kumpaiseenkin, ikinä en ole näitä aikaisemmin kirjoitellut, siksipä ei varmasti tällä kertaa ole ihan sääntöjen mukaisesti tehty ohje, mutta toivottavasti siitä on apua.

Seuraavana puikoilla on ihan perussukkaa, Lidlissä oli halpoja lankoja niin pitihän niitäkin ostaa :)

1 kommentti:

  1. Hienot pipot! Katsoin itsekin lankaa taannoin kaupassa ja kieltämättä paksua oli. Mutta talvella paksuuskin tarpeen :)

    VastaaPoista