keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Pääsiäinen tulee :)

Nyt on taas kiirettä pitänyt ompelurintamalla. Parin kesken olevan tilausprojektin (kuullostaapa hienolta) lisäksi olin jo kauan sitten luvannut pojille tehdä asut kun menevät pääsiäisenä virpomaan. Perinteisestihän ne on noita-akkoja mitkä ovella risujensa kanssa kulkee, tänä vuonna meiltä lähtee liikenteeseen tämän näköinen duo:
Puvut ompelin vanhan Muotimuksu-lehden kaavoilla. Harmikseni en ottanut tuota lehden numeroa muistiin, lainasin sen kirjastosta jonne sen jo palautin. Puku on ommeltu fleecestä, mikä on äärimmäisen ihana materiaali ommella. Sik-sakilla vaan koko puku (no okei, vetoketjun kiinnitin suoralla ompeleella) eikä tarvii huolitella saumoja. Minullahan ei siis saumuria ole...vielä ;)
Töpöhännätkin löytyy :) Pukujen koko on 152cm, leikkasin ilman saumanvaroja ettei ihan mahdottoman isoiksi venyisi. Kaavat oli vaikea jäljentää tuolta kaava-arkilta, jotenkin niin sekaisin oli piirretty että meinas hermot mennä. Kokovaihtoehdot oli siis 152cm ja 110cm, toinen liian iso kummallekin normaalisti ja toinen auttamatta liian pieni. Onneksi ovatkin tuollaista roikkuvaa mallia, ei haittaa vaikka roikkuu sitten ihan kunnolla.

Tää valkoinen pupu oli huomattavasti kesympi ja viihtyi kuvauksissa pidempään kuin rusakko. Puku on tuollainen ihanan leveä ja reilu kaikilta muilta mitoiltaan paitsi hihan leveydeltä. Seuraavat puvut mitä teen, korjaan tuon ja tulee sitten hihoistakin kunnon pussit.
Tuonne mahtuisi toinen samankokoinen sisään ihan kevyesti. Saajat olivat erittäin tyytyväisiä, mikä on pääasia. Näillä kelpaa sitten palmusunnuntaina kiertää naapurustoa. Ainoa puute on kuulemma ettei ole tossuja samasta väristä, tiedä vaikka ehtisin sellaiset kenkien päälle vielä ompelemaan, pistän harkintaan.

2 kommenttia: