tiistai 5. maaliskuuta 2013

Junasukat

Niin kuin jo aikaisemmin kerroin, olen ollut tekemässä naapuriin syntyneelle pojalle tervetulolahjaa ja vihdoin se on valmistunut ja toimitettu uudelle tulokkaalle. Monissa blogeissa olen nähnyt junasukat ja yksiäkään en itse ollut tätä ennen tehnyt, joten tartuinpa tuumasta toimeen. Junasukkien taustalla oleva tarina on ihana. Tässä kopioituna täältä, samasta paikasta löytyy myös ohje sukan neulomiseen.

Sukan tarina
Tämän sukan sydämellisen ja mieleenpainuvan tarinan kertoi meille Eila Turenius neulekoulussa Kaarakan talossa. Alkuperäiset valkoiset sukat ovat Terttu Latvalalla varmassa tallessa.
Terttu Latvalan äiti Kerttu Latvala oli matkalla 2 kk ikäisen tyttövauvansa Tuulan kanssa sotaa pakoon alkuvuodesta 1940. Junamatka Vaasasta keskeytyi, kun rata oli poikki pommitusten takia. Junassa oli heitä vastapäätä istunut eläkkeellä oleva käsityönopettaja, jolle tuli sääli pientä vauvaa ilman tossuja. Niinpä hän oli purkanut valkoista, käsin neulottua villatakkiaan ja neulonut langasta sukat radan korjaustöiden aikana. 
Kerttu Latvala neuloi elämänsä aikana useita satoja sukkia tällä samalla mallilla, uudet sukat aina kun tuttavapiiriin syntyi uusi vauva. Myös Terttu Latvala on neulonut yli 200 paria ja Eila Tureniuskin yli 50 paria.
Paitsi että sukka on kaunis katsella, se pysyy erittäin hyvin pienen lapsen jalassa.  

Tekemäni sukat näyttävät tältä
Lisäksi tein vielä kortin ja koko paketti on tässä
Toivottavasti on saajalle edes vähän mieluinen :)


Neuleharppu-työkin  on valmistunut. Sitä täytyy vielä kehitellä, sillä lanka loppui vähän kesken ja mittaa ei tullut niin paljoa kuin olisin halunnut. Laitan sen vielä huilaamaan ja odottamaan inspiraatiota, mitä sille sitten keksinkään. Alun alkaen olisi voinut tehdä siitä hieman kapeamman, mutta minkäs teet, purkamaan en ala. Tässä kuva

Tällä hetkellä on puikoilla yhdet lapaset tuolle esikoiselle, vaan inspiraatio neulomiseen on täysin hukassa. Ulkona on ollut niin hienot ilmat, että mieluummin suuntaan vaunuttelemaan kuin istun tuohon sohvalle, mikä ei ole ollenkaan huono vaihtoehto. Yleensä kun joku työ jää kesken, on kynnys sen jatkamiseen korkea, joten siksi varmastikin työt on pysähdyksissä. Eiköhän se tästä taas kohta ala sujumaan. Uusia töitä olisi kiva päästä aloittamaan, tilauksessa on pikku virpojille pupu puvut, kiire tulee varmaan niidenkin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Junasukkia en olekaan kokeillut. Hauskan näköiset ovat. Ja uusimmassa jutussani on tunnustus sinulle. Jos haluat, käy nappaamassa se omaasi!

    VastaaPoista
  2. Sulle ois tunnustus mun blogissa! :)
    http://wemakeafamilytogether.blogspot.fi/2013/03/new-blog-love-tunnustus.html

    VastaaPoista