tiistai 20. marraskuuta 2012

Kiirettä pitää

Sen verran tohinalla olen puikkoja kilkutellut ja ompelukonetta surruutellut etten ole blogiakaan ehtinyt päivittämään. Nyt sain vihdoin kuvat koneelle asti ja hetken otan aikaa jotta saan teilleki näytille tämän hetken valmistuneet työt.

Sen verran irroittauduttiin arjesta viikonloppuna, että pyörähdettiin Tampereen kädentaitomessuilla ja Ikeassa. Messuilla tosin vierähti pitkä tovi (se siitä pyörähtämisestä) osastoja tutkiessa ja kun pieninkin mies oli mukana, tarkoitti se paria syöttökertaa vaipanvaihtoineen aina välillä. Mukaan tarttui hyvien ideoiden lisäksi vähän lankaa kun oli Novitalla Silmu-lanka 1€ / kerä. Niistä teen parit huivit ja pipot kunhan joudan. Sitten vähän paperilankaa josta tulee kuusia, jonka kokeilukappaleen sain valmiiksi hetki sitten. Ompelukoneen neuloja, puolien säilytyskotelo, kerroslaskuri, nämä nyt ainakin tulee mieleen, niin ja ihana ovikranssi.
Nämä menee mieheni kummitädille joulupakettiin


Mutta sitten valmistuneisiin töihin. Ensimmäisenä nuo Kerttu-sukat, jotka ovat siis toiset tässä vähän ajan sisällä. Lankana Novitan seiskaveikka, farkunsininen, lankavarastosta löydetty.Sitten tein pikatyönä pipon tuolle keskimmäiselle, joskus jotain vaan haluaa kokeilla vaikka ei niin tarpeenkaan olisi. Lankana Novitan Silmua ja jotain kätköistä löytynyttä, isoveikan paksuista lankaa.


Tupsuja varten ostin Novitan tupsukehikot, en enää yksinkertaisesti jaksanut tehdä pahvirinkuloita ja voi kuinka ihastuinkaan niihin. On tosi kätevät käyttää. Tässä vielä kuvaa omistajansa päässä.

Tästä tuli lempipipo täksi talveksi

Sitten laitan kuvaa suuremmasta projektista, tonttupuvuista. Tässä vaiheessa kuvaa ennen kankaiden leikkausta.

Vähän reilusti tuota punaista kangasta tuli, vaikka laskettiin yhdessä myyjän kanssa. No täytyy käyttää sitten vaikka johonkin tonttuhattuihin ensi vuonna. Tuossa siis kahden tonttupuvun kaavat aseteltuna, tulevat siis eri värisiksi. Toiselle pojalle harmaa paita ja punaiset housut, toiselle punainen paita ja harmaat housut :) Nämä puvut ovat jo valmiit, mutta kuvaa valmiista ei vielä ole kun nuo mallit ovat huidelleet pitkin pihamaata kavereidensa kanssa. Tänään siis sain viimeiset kulkuset ommeltua niihin ja voin julistaa ne täysin valmiiksi.

Vuosi sitten Tampereen messuilta tarttui matkaan materiaalia jouluiseen kuuseen. Vuoden päivät ne sai tuolla kaapissa odotella inspiraatiota ja välillä ne jo unohdinkin, mutta vihdoin sain aloitettua ja nopeasti se valmistuikin. Tässä lopputulos
 

Tässä kuvassa en käyttänyt salamaa, sain hyvin tunnelman kuvattua. Toisessa näkyy sitten vähän tarkemmin tuo kuusi. Oli kuulkaapa hieman haastavaa saada selvitettyä tuo naruvyyhti, ei menny aikaa kun Jyväskylästä Tampereelle kestävä väli, että sain sen kerälle. Jostain syystä avatessani tuota vyyhtiä ei tullut pieneen mieleenkään, ettei se pysy selvänä vaan siitä tulee iso narumytty kun siitä virkkaamaan aloittaa. No kuitenkin sen kerälle sain ja sitten laitoin sen pieneen pakastuspussiin, josta se sitten purkautumatta tuli ulos. Etusormi on "hieman" kulunut tuosta narun kulkemasta kohdasta, eli ihan heti en uutta kuusta voi aloittaa :) Kuusi on siis toteutettu lenkkejä virkkaamalla, aloitettu tuolta alaosasta, koukku nro 4. Sisällä 40 ledin sisävalosarja, lamput työnsin läpi tuosta virkkauksesta sitten lopuksi. Hieno siitä tuli vaikka itse sanonkin.


Näitä olisi tarkoitus tehdä vielä kaksi ennen joulua, annan lahjaksi anopille sekä omalle isälleni. Lopuksi laitan vielä kuvan hienoista kutsukorteista, jotka askartelimme esikoisen kanssa hänen synttäreille, nekin ehdittiin tässä jo juhlia.

Yritän saada jossain vaiheessa nuo mallit asettumaan aloilleen ja kuvattua puvut, samalla saan joulukorttien mukaan laitettavat kuvat sukulaisille. Tällä hetkellä on puikoilla (sen ikuisen tunikan lisäksi) Nalle-langasta tulevat sukat esikoisen opelle. Miehelle on todella vaikeaa keksiä mitään hienoja sukkia, ei varmaankaan kovin innoissaan olisi pitsineulesukista, onneksi löysin yhden ohjeen josta vähän saan erilaisuutta perussukkaan verrattuna. Nyt kun en jaksa mitään kirjoneulesukkaa alkaa tekemään, lankojen päättely ei vois vähempää kiinnostaa kiireessä :)1 kommentti:

  1. Olipa ihana lukea päivitystäsi! Minä aloitin samaisen kuusen pari viikkoa sitten, mutta on vielä alkutekijöissä. Ei ole ihan mun juttu, mutta eiköhän se valmiiksi tule jonain jouluna. Kauniit nuo sinisetkin sukat! Malttamattomana odotan tonttukuvia :)

    VastaaPoista